Laatste nieuws

Marat Grigorian is the NIEUWE lightweight wereldkampioen!

Marat Grigorian is de nieuwe lightweight kampioen van de wereld!

Marat Grigorian vocht vandaag tegen Sitthichai Sitsonpeenong voor derde keer voor de belt. Drie keer scheepsrecht, het is hem gelukt!

Marat ‘The Armenian Devil’ Grigorian (60-11-1, 35 KO’s) was de #1 lightweight in de glory rankingen moest vechten tegen de kampioen Sitthichai ‘The Killer Kid’ Sitsongpeenong (122-30-5, 32). De laatste twee titelgevechten tussen deze twee, won Sitthichai door een split decision. 

Ze moesten vijf kampioenshapsrondes van drie minuten vechten. Marat's sterke punten zijn ring controle, volume en combinaties en linker counter trappen. Sitthichai's sterke punten zijn snelheidscontrole, southpaw trappen en knieen and zijn boksen is verbeterd. 

Marat startte de eerste ronde good met een paar hoge trappen. Hij zette veel druk en maakte goede combinaties. Sitthichai is beter geworden in boksen, hij vocht vooral met trappen. Maar Marat was aggresiever en wint de eerste ronde volgens 3 van de 5 juryleden. De tweede ronde behoudt Marat de druk en zorgt voor een knock down van Sitthichai door een linkerhoek met nog 30 seconde over op de klok. Marat wint deze ronde unaniem. In de derde ronde geeft Sitthichai een paar goede stoten en probeert meer druk te geven. Beide mannen zijn goede technische vechters. Maar Marat is een aggresievere vechter en maakt het moeilijk voor Sitthichai. Hij wint deze ronde ronde wederom volgens 4 van de 5 jury leden. In ronde 4 vecht Sitthichai wat aggresiever. Maar Marat blijft druk houden en wint deze ronde ook volgens 3 van de 5 juryleden. In de laatste ronde moet Sitthichai een knockout maken om Grigorian nog te kunnen verslaan. Hij probeert een paar vliegende knieen te geven, maar is niet succesvol. 

Grigorian was de betere vechter, hij was agresiever, bleef druk houden en maakte goede combinaties. Hij won het gevecht unaniem! 

Wij zijn erg blij om te kunnen zeggen dat Marat Grigorian de NIEUWE lightweight wereldkampioen is!

Bekijk hier Marat's interview na het gevecht:

Hier zijn wat foto's van het gevecht, bekijk het volledige album hier:

Marat Grigorian is the NIEUWE lightweight wereldkampioen!

Nicky Hemmers
Nicky Hemmers
Gym owner
Laatste nieuws
Hemmers & Hendriks
Vanaf vandaag te zien op Veronica Fight. In de nieuwe serie 'Hemmers & Hendriks' spreekt Hélène Hendriks met Cor Hemmers over zijn carrière in het kickboksen en alle hoogtepunten uit de GLORY-geschiedenis. Volg het via youtube of bekijk het filmpje hieronder.
Lees meer
GLORY 74 was een groot succes
GLORY 74 was een groot succes
Glory 74 - Colission 2 was a succes and a great ending of 2019. Glory 74 was a huge event last weekend in Arnhem, Ho...
Lees meer
Marat Grigorian zal zijn wereldtitel opnieuw verdedigen op zaterdag 7 december
Marat Grigorian zal zijn wereldtitel opnieuw ve...
Op 7 December zal Marat Grigorian zijn wereldtitel voor de tweede keer verdedigen bij Glory 73 in Shenzhen. Hij won ...
Lees meer
Marat Grigorian is nog steeds de lightweight kampioen!
Marat Grigorian is nog steeds de lightweight ka...
Marat Grigorian verdedigde vanavond zijn wereldtitel Beztati. Marat Grigorian heeft een professioneel ...
Lees meer