Latest news

Harut Grigorian in the newspaper Gazet from Antwerpen

“Mijn doel? Deze gordel nooit meer afgeven”
29-jarige Harut Grigorian verlengt in Birmingham met succes eerste keer wereldtitel.

Antwerpenaar Harut Grigorian heeft afgelopen weekend in Birmingham zijn wereldtitel in het Glory kickboksen met succes verlengd. Grigorian werd in februari kampioen bij de welters en verdedigde die titel met succes tegen Alim ‘The Professor’ Nabiyev uit Azerbeidzjan na een unanieme puntenzege.

Grigorian, van Armeense afkomst, haalde het in Birmingham met een unanieme puntenbeslissing: 48-47 en tweemaal 49-46. Hij won met andere woorden alle vijf de ronden.

“Nabiyev is geen slechte vechter, al kom je die op dit niveau ook niet meer tegen. Maar eigenlijk ging het nog vrij gemakkelijk”, zei de 29-jarige Grigorian na afloop. “Ik had me uitstekend voorbereid en heb een drietal maanden aan een stuk getraind. Ik ben ook heel de tijd erg gefocust gebleven. Het was vooral kwestie om de knieën van Nabiyev te vermijden, dat is goed gelukt. Natuurlijk geeft dit een fantastisch gevoel. Mijn eerste doel was om de wereldtitel te pakken, mijn tweede doel is nu om hem zolang mogelijk te houden. De eerste hindernis is genomen, de rest mag volgen. Wie mijn volgende tegenstander wordt, maakt mij echt niet uit. Ik ben klaar om de hele top vijf van de wereld te ontmoeten. Geef me een naam, een datum en plaats en ik vecht tegen hem.”

Vooral de manier waarop Grigorian in Birmingham zijn titel verlengde, sprak tot de verbeelding. Hij gaf het Engelse publiek waar voor zijn geld. “Dat ben ik. Ik geef het publiek altijd waarvoor het komt. Ik stap niet in de ring om te spelen, maar om te vechten. Ik ben het echte beest. Bij de opkomst gaat de knop bij mij om, vanaf dat moment denk ik maar aan één ding: mijn tegenstander kapotmaken. Ik verlies ook liever een mooi gevecht, een echte oorlog in de ring dan dat ik een saai duel win.”

Saai was het gevecht tegen Nabiyev allesbehalve. Ook Nick Hemmers, hoofdcoach bij Hemmers Gym in Breda, was opnieuw onder de indruk van zijn wereldkampioen. “Nabiyev had een plan zei hij, maar geloof me: iedereen heeft een plan tot ze de eerste slag van Grigorian hebben gekregen. Een gevecht met Harut is altijd ‘total war’.

Opvolging verzekerd

Wat de toekomst brengt is niet meteen duidelijk. Grigorian, die op zijn tiende naar ons land kwam, in Antwerpen zijn eerste stappen in de ring zette en op zijn zestiende al in de B-klasse vocht, heeft eigenlijk maar één doel meer. “Ik geef deze gordel niet meer af. Dat is doel.”

Die tweede wereldgordel krijgt wel een speciale plek. “Ik heb hem aan mijn jongste neefje beloofd, het zoontje van mijn broer. Ooit zal hij ook een Glory kampioen worden, net als ik.”

Gazet van Antwerpen Metropool Stad - 7 Jun 2018 - PATRICK POPPE

Harut Grigorian in the newspaper Gazet from Antwerpen

Cor Hemmers
Cor Hemmers
Founder Hemmers Gym
Latest news
Hemmers & Hendriks
You can watch Hemmers & Hendriks starting today on Veronica Fight. In this new show called 'Hemmers & Hendriks', Hélène Hendriks talks to Cor Hemmers about his kickboxing carreer and all the highlights from the GLORY-history. Watch it on youtube or watch the video here below.
Read more
Update: Hemmers Gym temporary closed
Given the advice of the RIVM , NOC/NSF about the corona virus we are forced to extend the closing of the gym till the 28th of April 2020. We ofcouse want all of our members and employees to stay healty! If anything changes in the mean time, we will let you know. We would to thank you for understanding and love to see you back again when we reopen the gym! Stay healty!
Read more
Hemmers Gym temporary closed
Given the advice of the RIVM , NOC/NSF about the corona virus we are forced to close the gym till the 6th of April 2020. We ofcouse want all of our members and employees to stay healty! If anything changes in the mean time, we will let you know. We would to thank you for understanding and love to see you back again when we reopen the gym! Stay healty!
Read more
GLORY 74 - Colission 2 was a success
GLORY 74 - Colission 2 was a success
Glory 74 - Colission 2 was a succes and a great ending of 2019. Glory 74 was a huge event last weekend in Arnhem, Ho...
Read more