De Oprichter COR HEMMERS

Biografie Sports and Business: Cor Hemmers

Zakelijk:

Cor Hemmers werd geboren in Breda, Nederland, op 24 augustus 1956. Na de middelbare school ging hij naar de universiteit, waar hij afstudeerde in de wiskunde. Hij studeerde rechten in het kader van zijn dienstverband met verzekeringsmaatschappij Meeùs Holding, waar hij later een bestuurslid werd.
 
In 1984 besloot Cor Hemmers om zijn carrière voort te zetten als ondernemer en opende hij zijn eigen sportschool genaamd Maeng Ho / Hemmers Gym
In 1990 begon Cor Hemmers ook een Promotion Company genaamd Oriental Fight Promotions. Hij organiseerde vele Martial Arts evenementen en produceerde exclusieve pan-Europese tv-programma's voor Screen Sports in London. Op dit moment is Hemmers actief als Uitvoerend Directeur Sport en Algemeen Adviseur bij GLORY Sports International. (2012-2017).                                                 

Sport:

Cor Hemmers begon zijn martial arts training met judo op de leeftijd van 6 jaar. Hij beoefende dit tot de leeftijd van 15 en stapte toen over naar het Kyokushin Karate. In 1976 begon hij deel te nemen aan wedstrijden in het full contact karate. Tijdens de jaren 1980 werd thai- en kickboksen meer populair in Nederland en Cor Hemmers pakte dit ook onmiddellijk op. Zijn professionele kickboxing record is 25 overwinningen, 3 verlies en 1 onbeslist. Cor Hemmers opende zijn eigen sportschool en werd trainer en manager van vele professionele atleten. Cor Hemmers beoefende en vocht ook in andere Martial Arts zoals Boksen en Pencak Silat.

Cor Hemmers trainde tal van wereldkampioenen en top talenten in zowel kickboksen als mixed martial arts, waaronder Ramon Dekkers, Noel van den Heuvel, Maikel Lieuwfat, Heath Herring, Stefan Leko, Alistair Overeem, Bas Rutten, Sergey Kharitonov, Chalid Arrab, Gökhan Saki , Nieky Holzken en Semmy Schilt.

Daarnaast werden andere beroemdheden als Peter Aarts, Peter Smit, Rob Kaman, Rick Rufus, Satake, Andy Hug ook getraind en gecoacht door hem bij verschillende gelegenheden.

In April 2012 besloot Cor Hemmers te stoppen als professionele trainer om zijn sportieve carrière voort te zetten als Head of Talent Operations en Algemeen Adviseur van de Internationale Kickboks Organisatie genaamd GLORY.