HistorieHemmers Gym

Hemmers Gym is officiëel opgericht en gevestigd in juni 1984 in Breda Nederland door Cor Hemmers.
De eerste Gym werd geopend in de Gasstraat in Breda en het daaraan verbonden wedstrijdteam is gestart onder de naam Sportschool Maeng Ho Breda. 
Maeng Ho was de naam van de Rotterdamse Gym van Martin Borneman, de Gym waar Cor Hemmers begon met het full contact karate en ging deelnemen aan zijn eerste professionele full contact karate en Muay Thai wedstrijden. De pioniers van het eerste wedstrijdteam van Cor Hemmers waren onder andere : Ramon Dekkers, Duc Nguyn, Maikel Lieuwfat, Kees Bezems, Silvio Zimmerman, Gerard van Tilborg, Marcel Wille.

Na anderhalf jaar was het aantal leden dusdanig gegroeid dat moest worden verhuisd naar een grotere locatie zodat de groep en het wedstrijdteam zich verder kon uitbreiden. De sportschoolnaam werd aangepast in Sportschool Hemmers-Maeng Ho.

Het wedstrijdteam werd verder uitgebreid met vechters als Luc Verheijen, Noel van den Heuvel, Andre Masseurs, Dennis Krauweel, Wiliam van Roosmalen, Bas Rutten , Peter Smit, Spiridon, Yilmaz, Daniele Somers, Harold van Hagen, Gerald Zwane, Farit El Mousaoui enzovoort. Alle atleten werden bij Hemmers Gym respectievelijk Nederlands, Europees en Wereld Kampioen. 

Sportschool Hemmers werd al snel een van de beste scholen in het zuiden en stond bekend om zijn karaktervolle topvechters. Eind jaren 90 besloot Cor alleen nog door te gaan met een professioneel team en werd de school verkocht maar Cor bleef de locatie huren van de nieuwe eigenaar om door te gaan met zijn wedstrijdteam. Er was een doorstroomplan met de nieuwe eigenaar zodat het wedstrijdteam van Cor Hemmers altijd aanvulling had van nieuw talent.

Door een brand gaat eind 1998 de sportschool en vele historische relikwieën in vlammen op. Team Hemmers vindt dan tijdelijk onderkomen bij Boksvereniging De Bredase Ring. Veel van de eerste pioniers zijn inmiddels gestopt en er wordt nog getraind met een kleine groep professionals. Ook Ramon Dekkers wil zijn afscheidspartij gaan doen en Cor Hemmers besluit in ieder geval door te gaan tot Ramon Dekkers zijn afscheidspartij heeft gedaan. Dan wordt Cor Hemmers die ook manager en promotor was uitgenodigd een MMA evenement te organiseren op Aruba samen met Bas Boon die ook contacten had met de vechtsportwereld door zijn Martial Arts Video producties. Bas Boon en Cor Hemmers hadden lange tijd begin negentiger jaren samen ook een productie maatschappij voor Muay Thai en kickboxing tv programma's genaamd Oriental Fight Promotions. Op Aruba wordt een plan gevormd om een paraplu management groep op te richten voor professionele vechters.

 Cor Hemmers wordt enkele weken later benaderd door de initiatiefnemers om door te starten met een professioneel team voor MMA. Cor Hemmers accepteert het aanbod en de eerste vechter die aan het nog bestaande Hemmers Team wordt toegevoegd is Heath Herring uit de USA. Cor maakt als trainer nu ook zijn intrede in het MMA later komen daarbij Chalid Arrab, Fatih Kocamis, Murat Chungkaev, Valentijn en Alsitair Overeem, Sergei Kharitonov, Olav Einemo, Stefan Leko, Gokhan Saki , Nieky Holzken, Semmy Schilt en zo wordt Golden GLORY  geboren en gaat Cor verder met een professioneel team onder de naam Golden Glory.

De afscheidspartij van Ramon Dekkers wordt in datzelfde jaar een feit en Ramon Dekkers draagt symbolisch met de Golden GLORY toorts de fighting spirit over aan het nieuwe team. Vanaf 2000 tot 2012 groeit het team onder leiding van Cor Hemmers uit tot een wereld beroemd team. Intussen besluit Cor Hemmers samen met Ramon Dekkers om een sportschool te openen voor Ramon Dekkers waarbij Cor Hemmers in de ochtenden het professionele team blijft trainen. Op dat moment zijn er twee teams genaamd Golden GLory  en Team Dekkers. De jongere broer van Ramon en tevens de jongste zoon van Cor Hemmers genaamd Nick Hemmers is dan 21 jaar en hij gaat bij Dekkers Gym de junioren lessen verzorgen.

Als Ramon Dekkers uiteindelijk na twee jaar besluit zich toch meer te willen gaan toeleggen op het geven van seminars over de gehele wereld, neemt Nick Hemmers de groep van Ramon Dekkers over en maakt de doorstart met Hemmers Gym. Hemmers Gym van Nick Hemmers is dan de leader voor nieuw talent voor het Golden Glory Team van Cor Hemmers.

 In 2012 wordt Golden Glory verkocht aan een groep investeerders die een nieuwe kickboxing brand willen gaan vestigen. Op dat moment neemt Cor Hemmers het besluit afscheid the nemen als actief trainer en manager. Cor Hemmers komt overeen mee te werken aan de ontwikkeling van deze nieuwe organisatie genaamd GLORY . Nick Hemmers , dan nog relatief jong, neemt de taak op zich om door te gaan met Hemmers Gym en Golden GLORY onder de naam Hemmers Gym-Golden Glory.Nick Hemmers is tot op heden nog steeds de eigenaar van Hemmers Gym en tevens Hoofdtrainer en manager van het Hemmers Team. Inmiddels bestaat er ook een Hemmers Gym in Curitiba Brazilie.